Ljubica BrusićHvaljen Isus i Marija!

Posebna čast i zadovoljstvo mi  je posvjedočiti Krista u mom životu, i to baš za moju najdražu župu Srca Isusova Zamet.
Zovem se Ljubica Brusić, rođena sam 02.12.1988.g. , i kandidatica sam u samostanu sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Rijeci.
U Crkvi sam od malena , primila sam sve sakramente. Ali paralelno sam išla po raznim sektama (bioenergija, reikii, talismani, horoskopi, ezoterija, gatanja itd) . Kao malena  redovno sam se molila Isusu i svim drugim “bogovima”.
Upisala sam srednju medicnisku školu i sa vjeronaukom otišla na duhovnu obnovu u Tabor. U Taboru na seminaru fra Zvjezdana Linća shvatila sam da je sve drugo lažan bog , te da je prava istina i ljubav u Isusu Kristu.
Tako je započelo moje obraćenje i ja sam krenula na zajednice, mise i molitve,  ali bez dubokog obraćenja i ploda. Kao i većina mladih išla sam na  misu ali paralelno sam izlazila, plesala do zore, pila i „zabavljala se“ .
Krenula sam na zajednicu Kršćanskog života, na Zametu i tu je počelo moje pravo i duboko obraćenje. U ožujku 2011.g. kao zajednica imali smo duhovne vježbeu šutnji , koje je vodio pater Siniša Štambuk. Tamo se dogodilo moje duboko obraćenje.
To ljeto sam otišla sam na Modrave – kamp SKAC-a i osjetila poziv koji sam ignorirala, jer sam mislila da ja nisam dostojna tog poziva i da je to meni zabranjeno.
To ljeto išla sam i na Mladifest – Međugorje . Molila sam Gospodina da mi pokaže što trebam biti u život, kako da živim život bez ali , koje je moje poslanje?
I tako sam  spoznala veličinu i dubinu Božje ljubavi, i upravo toj ljubavi želim 100% sebe dati. Ovo su sretni trenuci mene Bog zove!
Odlučila sam se za ulazak u samostan sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Rijeci.
Na kraju želim reći koliko On voli moje prijatelje, poznanike, učitelje, časne sestre, duhovne vodiče, svećenike, obitelj, i moj ZAMET ,  sve uloge u mom životu jer da njih nije bilo ja nikada, NIKADA , nikada ne bih postala Njegovom odabranom , njegovim vojnikom u borbi za ljubav!

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljubica Brusić sa Zajednicom mladih – Zamet i ZKŽ-om na dan svog oblačenja (2012)