Jedan od nas!


One of us

Na stranici One of us možete podržati europsku građansku inicijativu“Jedan od nas”, svojim potpisom, odnosno klikom na zelenu tipku “potpiši”.

 
Predmet inicijative je pravna zaštita dostojanstva, prava na život i cjelovitosti svakog ljudskog bića od začeća u područjima nadležnosti EU u kojima je takva zaštita od osobite važnosti.
 
Glavni ciljevi: Ljudski zametak zavrjeđuje poštovanje svoga dostojanstva i cjelovitosti. To je proglasio Europski sud pravde u slučaju Brüstle, definirajući ljudski zametak kao početak razvoja ljudskoga bića. Kako bi se zajamčila dosljednost u područjima nadležnosti EU kada se radi o životu ljudskoga zametka, EU bi trebala zabraniti i dokinuti financiranje aktivnosti koje podrazumijevaju uništavanja ljudskih zametaka, poglavito u područjima istraživanja, razvojne pomoći i javnog zdravstva.
 
Potrebno je do 1. studenog 2013. skupiti milijun potpisa (potpisuje se “on line”) iz svih zemalja članica EU, pri čemu je potrebno ispuniti određenu kvotu po zemlji. Neke zemlje su već višestruko prešle svoju kvotu, a stanje svih zemalja možeš vidjeti ovdje
 
Odnedavno i Hrvatska kao zemlja članica EU može sudjelovati, pa je i Hrvatska Zajednica kršćanskog života podržala inicijativu.
 
Potpiši i ti!