Glazbene duhovne vježbe SKAC Palma


Glazba je snažan medij koji nam otkriva naše vlastite dubine, izaziva promjenu srca i podiže nas u neke više sfere života. Glazba je moćno sredstvo komunikacije – sa sobom samim, s drugima i s Prvim… Glazba je moćna… ima moć priljubiti i zaljubiti… ima moć umiriti, izmiriti i pomiriti…

Jedan zoran primjer toga svakako je scena iz filma “Misija”. Tamo isusovac (uprizoren prema liku misionara i mučenika sv. Roka Gonzalesa, 1576.-1628.) dolazi u džunglu kako bi stupio u kontakt s ondašnjim ljudima koji su ubili drugog svećenika. Sjedne i svira prelijepu melodiju na svojem instrumentu. Južnoamerički Indijanci dolaze – naoružani, neprijateljski, sumnjičavi – ali glazba donosi čudo pomirenja!

SKAC po prvi put organizira glazbene duhovne vježbe da ti se uz vrhunske skladbe srce rascvjeta i otvori za Božju prisutnost. Slušajući klasičnu glazbu vježbat ćemo se zamjećivati nutarnje pokrete u duši i razlikovati ih. Vježbat ćemo se birati ono što nas Bogu vodi i što nam pomaže da Ga slavimo i Njemu služimo u svemu stvorenom.

Duhovna glazbena obnova održat će se od 31. 5. do 2. 6. 2019. u Hrvatskom Leskovcu, kod karmelićanki BSI. Voditelj je pater Matić. Počinjemo oko 17h u petak, a završavamo u nedjelju poslijepodne.
Nužan uvjet za sudionike je ljubav prema klasičnoj glazbi. Preporučena dob je od 18 do 35 godina.
Tko ima uši, ljubav za klasičnu glazbu i želju za tako nečim, neka se prijavi ovdje: PRIJAVNICA

Napomena: Ako netko želi donacijom omogućiti ovu duhovnu obnovu studentima ili nezaposlenim osobama, možete uplatiti na:
IBAN HR0324840081100323384; opis plaćanja: donacija GDV.

(preuzeto sa www.skac.hr)