Novosti u i oko Zajednice


Ove godine svjedoci smo mnogih promjena oko nas..

 

– Najaktualnija promjena je, što su svi na svijetu čuli, da imamo novog papu, i to ni više ni manje nego isusovca.
Bogu sam zahvalna na tome! Papa je za sebe izabrao ime Franjo, po sv. Franji Asiškom – kao što svi već znate, ali ono što sam htjela ovdje napomenuti je to da ćemo sada sigurno više surađivati sa Framašima, OFS-om i ostalim franjevačkim skupinama 🙂 a nadam se i da ćemo biti u milosti kod naših ‘lokalnih’ isusovaca pa da (napokon) dobijemo i duhovnoh asistenta Zajednice.

– Još neke novosti su da je redizajnirana naša web stranica, zahvaljujući našem predsjedniku Damijanu!

Ovim putem sve vas potičem da napišete tekst, pjesmu, svjedočanstvo ili prosljedite neki neautorski tekst, a koji vas se dojmio i voljeli bi ga podjeliti sa drugima. (možete i meni na mail, Damijan me ‘podučio’ stavljanju tekstova na stranicu, mail je barbara@vrban.org )

Nemojte se suzdržavati, jer možda baš taj tekst, to vaše svjedočanstvo bude poticaj svima u Zajednici i oko nas!!!

 

– Od online života zajednice s radošću vam pišem da nismo više samo na facebooku već smo od nedavno i na twitteru,

također potičem da se uključite i u djelovanje foruma

 

– Jedna od radosnijih vijesti vezana za Zajednicu ove godine je da slavimo 450 godina suradnje sa ocima isusovcima – velik je to događaj za nas, i osobno se nadam da ćemo organizirati druženje tim povodom, da ćemo odvojiti svoje vrijeme (i novac) kako bismo se upoznali i zbližili sa članovima svih zajednica koje su djelovale i djeluju u Hrvatskoj.
-Vezano za to je i želja Osječana da ponovno oforme Zajednicu u Osijeku, mislim da bi bilo odllično da to bude upriličeno zajedno – primanje Osječke filijale u Zkž Hrvatska, slavlje 450 godina, i predanja Zajednici onih koji to žele (a znam da nas ima nekoliko s tom željom!)

– na jesen u Opatiju dolazi cijeli EuroTeam te će provesti kod nas nekoliko dana – e to bi tek bila odlična prilika za sve već gore navedeno.

450 godina – hej pa moramo to obilježiti!!!
– i nemojte imati izgovore tipa nema to tko orgnizirati jer znam da nas ima koji smo spremni uložiti vrijeme u to 🙂

 

– Svjedoci smo i mnogih promjena u društvu općenito – uzimajući prije svega političku scenu u Hrvatskoj i sve zakone koje su donjeli, koje predlažu a za koje ili protiv kojih smo se borili. Pa su, kao da su pratili sve te promjene, organizirane razne akcije (Nepomireni – ne dirajte im djetinjstvo) i edukacije koju su prolazili neki od naših članova. Dvoje naših članova pohađali su i završili edukaciju TeenStar (za koju se nadam da će napisati osvrt pa će te moći o tome čitati i na našim stranicama). Ja sam krenula na Track-A edukaciju u organizaciji World Youth Alliance (Svjetski savez mladih) no odustala sam jer mi je bilo je teško pratiti – no napominjem to da čujete da postoji, ukoliko do sada niste, a i planiram se priključiti ponovno ukoliko bude organizirano. Samim time pozivam i ostale ukoliko žele neka mi se jave pa da im prosljedim informacije.

Nadalje, bio je organiziran Forum+ u Splitu – forum vjernika laika sa ciljem umrežavanja i razmjenom iskustava. Nažalost ondje nisam mogla sudjelovati zbog vremena i novca, no Bogu hvala, organizira se vikend nakon Uskrsa nešto slično, a pod nazivom NetUp konferencija u Mariji Bistrici na koju se nadam da idemo naš eurolink Nikola i ja!

 

Čitajte, pišite, komentirajte, djelujte!!!

 

Sve na veću slavu Božju, OAMDG!!!

 

:)+
Barbara Vrban