Aktivnosti


Susreti skupine

Zman - razgovori Vjerojatno najvažnija i osnovna aktivnost ZKŽ-a.
Na susretima članovi skupine aktivno sudjeluju. Oni se održavaju različito za različite skupine (tjedno,jednom u 14 dana, mjesečno), ovisno o stupnju zrelosti skupine.
Susret ima raznolikih elemenata koji mogu, ovisno o situaciji, veoma mnogo pomoći:

  • razmjena informacija:što se važno dogodilo od posljednjeg susreta?
  • vrijeme tišine
  • razgovor o nekom odlomku iz Svetog pisma
  • razmjena mišljenja o pitanjima vjere i života
  • planiranje zajedničkog djelovanja
  • pomoć u osobnim odlukama
  • ocjena susreta.

Duhovne vježbe

ruke ZKŽ živi i razvija se na duhovnosti Duhovnih vježba sv. Ignacija Loyole.Stoga je obavljanje godišnjih Duhovnih vježbi od velikog značaja za duhovni rast pojedinog “ZKŽovca”. ZKŽ organizira duhovne vježbe za ciljane skupine (članove ZKŽ, obitelji, studente…). Više o postanku,strukturi i važnosti Duhovnih vježbi potražite u članku Duhovne vježbe.Termine slijedećih duhovnih vježbi pronađite objavit ćemo na ovoj internet stranici.

Duhovne obnove

ZKŽ organizira mjesečne duhovne obnove za članove ali i zainteresirane, koji se žele upoznati sa ignacijevskim načinom molitve.
Termine slijedećih duhovnih obnovi objavit ćemo na ovim web stranicama i facebook stranici.

Cardoner – radio emisija

cardoner00 Prve subote u mjesecu ZKŽ ima emisiju “Cardoner” na valovima Radio Marije. Radio emisija počinje u 17h i traje sat vremena.Prva emisija emitirana je 10. siječnju 2001. Od tada se emisija emitira jednom mjesečno, druge srijede u mjesecu, u trajanju od jednoga sata, od 17 do 18 sati.Od rujna 2003. emisija je dobila današnji termin.Emisiju od njezina početka uređuje i vodi Iva Beranek. Njezina zamjenica je Andja Jakovljević.Od rujna 2005. godine, kada je Iva otišla u Irsku na poslijediplomski, emisiju uređuje i vodi Andja Jakovljević.

Arhiva emisija: RADIO MARIJA, GOOGLE DRIVE ZKŽ-a.Radio Mariju na području Zagreba i bliže okolice možete čuti na 96,4 MHz i 106,8 MHz, na području Rijeke i Opatije na 88,8 MHz.

Pomoć nezbrinutoj djeci u Selcu (zaključen projekt)

 RUKE3 Kao što (nadamo se svi) znate, riječki ZKŽ članovi, sadašnji, prošli, članovi župske zajednice, i svi ljudi dobre volje, odlučili smo se na jedan konkretan projekt izražavanja djelatne ljubavi prema bližnjima. Na poticaj Siniše Pucića, odlučili smo financijski poduprijeti neke od štićenika Doma za nezbrinutu djecu – Izvor iz Selca, tako da im uplaćujemo neki oblik štednje do njihove punoljetnosti.Motiv koji nas je pokrenuo bio je da sa riječi jednom moramo prijeći i na konkretna djela. Nadalje, tek zajednica koja je u akciji, može biti i kontemplativna, može biti povezana, može imati osjećaj da radi na istoj stvari. Za kraj samo podsjetnik: 1 kuna ne znači ništa. 200 x 1 kuna je već rata za uplatu!!!
Informaciju, naravno podijelimo sa svima koji se osjećaju da mogu doprinijeti i pomoći!

Žman (zaključen projekt)

Žman - pred križem Zajednica kršćanskog života zaključila je projekt Žman – ljetovanje sa duhovnim sadržajem.
Osvrt na projekt pogledajte ovdje:  o Žmanu

OSOBNI APOSTOLATI

Članovi ZKŽ-a uključuju se u osobne apostolate, prema nadahnuću i pozivu Duha Svetoga, a zajednica ih prati molitvom.