Posjet Eurotima ZKŽ-u Hrvatska 22.-24.11.2013


Od 22. do 24.11.2013 posjetili su nas članovi Eurotima: Evelyn (Engleska), Saviour (Malta), Marina (Italija), Inge (Njemačka), p. Pierre DI (Luksemburg). U petak smo ih dočekali na zajedničkoj župnoj proslavi sv. Cecilije (što možete vidjeti na priloženim slikama), u subotu navečer odveli smo ih na Trsat, družili smo se u Barbarinoj terapeutskoj radionici, a u nedjelju smo zajedno s njima išli u posjet maloj zajednici ZKŽ-a u Trstu. Taj nas je susret silno obogatio, pokazao je jedinstvo Duha u različitim narodima i jezicima. Upoznali smo nama riječanima najbližu zajednicu ZKŽa (70 km!), i obavezali se da ćemo se potruditi graditi mostove! Već je dogovoren zajednički susret – “Adriatic”, u Trstu u svibnju 2014 godine!

Refleksije Marine (IT):

Vraćam se vlakom do Milana, skoro sam tamo. Još uvijek su mi pred očima i u srcu vaša lica i lijepe stvari koje sam doživjela ovih dana u Hrvatskoj … i radost jučerašnjeg susreta vidjevši komunikaciju između prijatelja u Gospodinu (hrvatskih i tršćanskih) koja je bila  tako laka i tako plodonosna!

Vjerujem da će naš susret uroditi plodom, a možda su plodovi već tu: Večer koju smo proveli u “sobi bajki na Trsatu” bila je jako lijepa, a ja sam vidjela vrlo motivirane ljude.
Spoznaja da je ZKŽ svjetska zajednica i da može komunicirati tako dobro i tako duboko među prijateljima u Gospodinu, donosi puno radosti!

Da, gradimo mostove prijateljstva i bratstva! Ja razumijem što ti kažeš, kad sam bila u Sloveniji prije nekoliko godina, imala sam isti osjećaj, strah od prijelaza granica i od međusobnog upoznavanja. Sada se stvari mijenjaju, barem u ZKŽ-u, i ja sam vrlo sretna zbog svega lijepog što Bog dopušta da učinimo! Zbog svega toga možemo biti silno zahvalni Gospodinu! Danas osjećam veliku duhovnu utjehu!

Marina Villa